ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


Πρόγραμμα προσχολικής ηλικίας - "Παιδική γωνιά"

 

"Παιδική γωνιά" – είναι ο παιδικός σταθμός μιας μέρας για τα δίγλωσσα  παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 5.5 ετών,  , όπως και για όλα τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τι κάνουμε στα μαθήματα ;

  • Πρώτα-πρώτα παίζουμε στο μάθημα της ρωσικής γλώσσας, παρακολουθούμε τον περιβάλλοντα κόσμο, μαθαίνουν να επικοινωνούν με τα συνομήλικά τους, με τους παιδαγωγούς , μαθαίνουν να συμπεριφέρονται και να εκφράζουν τις επιθυμίες τους στους ανθρώπους έξω από το οικογενειακό τους περιβάλλον, χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας και δημιουργούμε.
  • Παιδική γωνιά συνδυάζει στο πρόγραμμά του το ελεύθερο παιχνίδι με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τάξης «А-Я» , που στοχεύει στην υποστήριξη και την παραπέρα ανάπτυξη των δεξιοτήτων στη χρήση της ρωσικής γλώσσας ως δεύτερης μητρικής.
  • Χάρη στην πολύωρη παραμονή του παιδιού στη Παιδική γωνιά ο δάσκαλος έχει την ευκαιρία στην προσωπική επαφή με το παιδί με στόχο την παραπέρα προσωπική εργασία.
  • Στη Παιδική γωνιά ο παιδαγωγός-δάσκαλος πάντα έχει την ευκαιρία να φέρει το παιδί σε επαφή με ένα ευρύ κύκλο θεμάτων – πάντα χρησιμοποιώντας τη ρωσική γλώσσα. Π.χ. – εποχές του χρόνου, κατοικίδια ζώα, οικογένειά μου, δωμάτιο μου κ.τ.λ. καθώς με τα κοινωνικά σημαντικά θέματα, όπως η υγιεινή του παιδιού, η διατροφή, η κοινωνική συμπεριφορά κ.τ.λ.
  • Το πρόγραμμα Πολύχρωμα παλαμάκια – προσφέροντας συμπληρωματικά μαθήματα εικαστικής και εφαρμοσμένης δημιουργίας - στοχεύει στην αισθητική εκπαίδευση των παιδιών. Το δημιουργικό μάθημα  αποτελεί φυσική συνέχεια του κύριου μαθήματος. Ο δάσκαλος επιλέγει την ύλη για το δημιουργικό εργαστήρι με σκοπό να είναι συνέχεια του κύριου μαθήματος. Σ’ αυτό το μάθημα τα παιδιά δημιουργούν με τα χεράκια τους.

 


Λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μας

Childrens Mir

Το ρωσικό σχολείο "Mir" είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη διατήρηση μελέτη και διάδοση της ρωσικής γλώσσας και του ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

  Children Mir

Αριστείδου 9, μετρό Πανεπιστήμιο, Αθήνα 10559

2103819310
russiancenter.mir@gmail.com

Ώρες λειτουργίας γραμματείας:
Δευτέρα – Παρασκευή 12.00 – 21.00
Σάββατο 11.00 – 15.00