ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 6 ΕΤΩΝ


Πρόγραμμα "Ζνάικι" και "А-Я" (5-6 ετών)

 

Τα μαθήματα των τάξεων «Ζνάικι» και "А-Я" απευθύνονται στα παιδιά 5-6 ετών. Στην τάξη αυτή ξεκινάει η συστηματική γνωριμία με τη ρωσική γλώσσα, με την παραπέρα ανάπτυξη του προφορικού λόγου σε μορφή παιχνιδιού, την πρώτη γνωριμία με τη ρωσική αλφαβήτα και τα ρωσικά γράμματα.

Προετοιμασία για την ανάγνωση. Στο πρόγραμμα της τάξης «ΖΝΑΙΚΙ» διδάσκεται η ρωσική γλώσσα και η μουσική. Τα μαθήματα διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα.

Τι κάνουμε στα μαθήματα της τάξης «ΖΝΑΙΚΙ»:

  • Το μάθημα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του προφορικού λόγου, στην ικανότητα επικοινωνίας με τους συνομηλίκους μέσω του παιχνιδιού, στον τρόπο που να απευθύνονται στους μεγαλύτερους, στο δημιουργικό παιχνίδι του λόγου, στην ικανότητα να κουβεντιάζουν πάνω σε διάφορα καθημερινά θέματα, να κατανοούν και να αποδίδουν τα παραμύθια.
  • Τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν μέσω παιχνιδιού τα γράμματα της ρωσικής αλφαβήτας και να συνθέτουν πρώτες λέξεις και φράσεις. Προετοιμασία για ανάγνωση.
  • Αρχίζει η πρώτη γνωριμία των παιδιών με τη ρωσική γραφή, προετοιμασία του παιδικού χεριού για το γράψιμο, εργασίες στο τετράδιο αντιγραφής.
  • Εμπέδωση των λεκτικών δεξιοτήτων: σε κάθε μάθημα τα παιδιά μαθαίνουν ποιήματα, αστεία στιχάκια κ α.. Σε κάθε μουσικό μάθημα τα παιδιά μαθαίνουν τραγούδια στα ρωσικά, παρακολουθούν το ρυθμό των λέξεων, τη φωνητική του ρωσικού λόγου.

Οι στόχοι μας:

  • Στήριξη και ανάπτυξη του προφορικού λόγου στα δίγλωσσα παιδιά. Η εμπέδωση ενός ορισμένου αριθμού λέξεων και εκφράσεων της ρωσικής γλώσσας, που αναλογούν στην ηλικία του παιδιού και του επιτρέπουν να τις χρησιμοποιεί σωστά σε διάφορες καθημερινές και εκπαιδευτικές καταστάσεις. Εκμάθηση της ρωσικής αλφαβήτας.
  • Προετοιμασία για τη γραφή: ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, πρώτα μαθήματα γραφής. Γνωριμία με τα λαϊκά παραμύθια, ποιήματα των παιδικών συγγραφέων, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
  • Προετοιμασία για το επόμενο σχολικό έτος, για την πρώτη τάξη. Αισθητηριακή και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Πρόσληψη των θετικών συναισθημάτων, απαραίτητων για την αρμονική ανάπτυξη των δίγλωσσων παιδιών, στα μαθήματα της ρωσικής γλώσσας Τα μαθήματα εκμάθησης της δεύτερης μητρικής γλώσσας του παιδιού – της ρωσικής γλώσσας – πρέπει να γίνει για τα δίγλωσσα παιδιά τόπος της δημιουργικής αυτοέκφρασης.

Λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μας

Childrens Mir

Το ρωσικό σχολείο "Mir" είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη διατήρηση μελέτη και διάδοση της ρωσικής γλώσσας και του ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

  Children Mir

Αριστείδου 9, μετρό Πανεπιστήμιο, Αθήνα 10559

2103819310
russiancenter.mir@gmail.com

Ώρες λειτουργίας γραμματείας:
Δευτέρα – Παρασκευή 12.00 – 21.00
Σάββατο 11.00 – 15.00