ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Ποιοί είμαστε

 

Το Ρωσικό σχολείο "Mir"ιδρύθηκε το 2005 ως μη κερδοσκοπικό έργο του Ινστιτούτου ρωσικής γλώσσας"Mir" με στόχο την υψηλής ποιότητας και δημιουργική διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας σε παιδιά στην Ελλάδα.

Από το 2013, το “Mir” συνεργάζεται στενά με τους Δήμους Αθηνών και Ελληνικού, όπου σε Δημοτικά σχολεία αυτών των Δήμων πραγματοποιούνται τα μαθήματά μας κάθε Σάββατο. Κάθε χρόνο στο σχολείο μας σπουδάζουν πάνω από 300 μαθητές.

Από το 2005, το σχολείο συμμετέχει τακτικά σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τη διατήρηση και την ανάπτυξη της ρωσικής γλώσσας στο εξωτερικό, συνεργάζεται εποικοδομητικά με τη ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα, το Rossotrudnichestvo, το Συντονιστικό Συμβούλιο των Συμπατριωτών στην Ελλάδα, το Συμβούλιο των Ρωσικών Σχολείων στην Αθήνα, το Eurologue, το Europalso, το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, την ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας, το κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης, το κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, τους Δήμους Αθηνών και Ελληνικού, το OΠΑΝΔA και πολλές άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα, στη Ρωσία και στην Ευρώπη.

Το 2009, το σχολείο μας έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Grundtvig" μαζί με οργανισμούς από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και το Βέλγιο. Το 2013 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Summer Camp in Germany".

Από το 2021, το σχολείο έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης για τις κρατικές εξετάσεις RKI.

Η Διεύθυνση του σχολείου έχει επανειλημμένα βραβευθεί από το Rossotrudnichestvo για τη συμβολή τουστη διάδοση της ρωσικής γλώσσας στο εξωτερικό.

 

Η ομάδα του ρωσικού σχολείου “Mir” αποτελείται από ειδικευμένους εκπαιδευτικούςκαι εθελοντέςπου αγαπούν τη ρωσική γλώσσα και τα παιδιά, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός εξαιρετικού χώρου επικοινωνίας, φιλίας και μάθησης.

Κάθε χρόνο, οι μαθητές μας γυμνασίου και λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι του σχολείου περνούν με επιτυχία τις κρατικές εξετάσεις TRKI, εισέρχονται σε ρωσικά, ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια.

Πολλοί από τους μαθητές μας παραμένουν στο σχολείο, συνεχίζοντας να εργάζονται ως βοηθοί των administrators και των δασκάλων στο αγαπημένο τους σχολείο.

 

Ένα ιδιαίτερο μέρος στη ζωή του σχολείου μας καταλαμβάνουν οι δημιουργικές δραστηριότητες: χορωδία, ζωγραφική, χορός, θέατρο, σκάκι, τηλεοπτικό στούντιο, κανάλι YouTube και λέσχη νεολαίας.

Από το 2005, στο σχολείο λειτουργεί ενεργά θεατρική δραστηριότητα όπου στις παραστάσεις παίρνουν μέρος οι δάσκαλοι, οι μαθητές και επαγγελματίες του θεατρικού χώρου. Από το 2021, το θέατρο έχει αποκτήσει το μόνιμο του όνομα "Mirovoi".

Οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν τακτικά σε συναυλίες και εκθέσεις εντός και εκτός Αθηνών και διακρίνονται σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και ρωσικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

 

Καλώς ήλθατε στο ρωσικό σχολείο "Mir"!


Λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μας

Childrens Mir

Το ρωσικό σχολείο "Mir" είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη διατήρηση, μελέτη και διάδοση της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Ελλάδα.

  Children Mir

Κολοκοτρώνη 15, Σύνταγμα - Αθήνα

2103819310
[email protected]

Ώρες λειτουργίας γραμματείας:
Δευτέρα – Παρασκευή 12.00 – 21.00
Σάββατο 11.00 – 15.00