PROJECTS


Πρότζεκτ

Στο ρωσικό σχολείο ΜΙΡ λειτουργούν με επιτυχία τα εξής πρότζεκτ εδώ και πολλά χρόνια!

Διαγωνισμός απαγγελίας

Κάθε χρόνο από το 2010, την άνοιξη πραγματοποιείται ο διαγωνισμός απαγγελίας ποιημάτων «Αλεξάντερ Πούσκιν», εμπνευστής του οποίου ήταν η διευθύντρια του Ινστιτούτου ρωσικής γλώσσας Mir και ιδρυτής του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Μετάφρασης Α. Π. Τσέχωφ» Ελισαβέτα Βλαντίμιροβνα Γιάνοβα.

Ο διαγωνισμός απαγγελίας στο ρωσικό σχολείο "Mir" είναι μία πραγματική γιορτή τόσο για τα παιδιά όσο και για την κριτική επιτροπή και περνάει όλα τα στάδια που χαρακτηρίζουν κάθε διαγωνισμό, τόσο καλλιτεχνικό όσο και αθλητικό: τον προκριματικό γύρο, τον ημιτελικό, τον τελικό.

Το βραβείο των παιδιών είναι μεγάλο! Είναι η αξιολόγηση των συμμαθητών τους, των δασκάλων τους και φυσικάη αξιολόγηση της ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής!

Oι μαθητές του σχολείου “Mir” συμμετέχουν σχεδόν πάντοτε σε όλους τους διαγωνισμούς απαγγελίας στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού στην Αθήνα.

Για πολλά παιδιά, ο διαγωνισμός απαγγελίας «Αλεξάντερ Πούσκιν» στο σχολείο μας είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη ρωσική γλώσσα.

 

Ας διαβάσουμε! 

Το «Ας διαβάσουμε» είναι ένα πρότζεκτ για την προώθηση και ανάπτυξη του διαβάσματος στα παιδιά και τους εφήβους.

Στο ρωσικό σχολείο "Mir" προσπαθούμε να ενσταλάξουμε την αγάπη για διάβασμα στα παιδιά από πολύ νεαρή ηλικία, επειδή η σημασία των βιβλίων για ένα παιδί είναι τεράστια!

Τα βιβλία επεκτείνουν την κατανόησή του για τον κόσμο, το εισάγουν στη φύση και όλα όσα το περιβάλλουν, του αναπτύσσουν τη σκέψη και τη φαντασία, το κάνουν να σκέφτεται, να αναλύει και να προβλέπει.

Το καθήκον μας είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαμορφώσουμε την ανάγκη των παιδιών για ανάγνωση και την αγάπη για το βιβλίο.

Σχολείο του γονέα

Το «Σχολείο του γονέα» ιδρύθηκε στο ρωσικό σχολείο MIR το 2009.

Το «Σχολείο του γονέα» διοργανώνει βραδιές για γονείς, διεξάγει κύκλους συνομιλιών με επαγγελματίες διαφορετικών κατευθύνσεων: με γιατρούς, δασκάλους, κληρικούς, μεθοδολόγους της ρωσικής γλώσσας, ψυχολόγους, καλλιτέχνες, κλπ, διεξάγει φιλανθρωπικά παζάρια, διαγωνισμούς μεταξύ μητέρων στο μαγείρεμα, συλλέγει πράγματα για ορφανοτροφεία.

Το 2021, το σχολείο πραγματοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων για τους γονείς με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και αποκατάσταση ατόμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτήν.

Προσχολική ηλικία

Ένα πρότζεκτ που περιέχει όλα τα ενδιαφέροντα, χρήσιμα και απαραίτητα για το πολύγλωσσο παιδί σας από 2 έως 6 ετών.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Προσχολική ηλικία», ένας έμπειρος παιδαγωγός θα σας βοηθήσει να οργανώσετε σωστά τα μαθήματα με το παιδί σας, να συντάξει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να επιλέξει το υλικό (βιβλία, κλπ).

Κέντρο πληροφοριών του ΤΡΚΙ

Το κέντρο πληροφοριών του ΤΡΚΙ στο ρωσικό σχολείο "Mir" είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, μια δωρεάν υπηρεσία που δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των γονέων, των παιδιών που σπουδάζουν ρωσικά σχετικά με τις κρατικές εξετάσεις  ΤRKI και τΙς παιδικές εξετάσεις ΡΚΙ στην Ελλάδα.

 • Το πλαίσιο καθηκόντων του κέντρου πληροφοριών περιλαμβάνει:
  Τακτικά, δωρεάν σεμινάρια για γονείς σχετικά με το σύστημα TRKI;
 • Τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών;
 • Διεξαγωγή εικονικών εξετάσεων για μαθητές;
 • Τακτικό δελτίο ειδήσεων σχετικά με την πιστοποίηση και πολλά, πολλά άλλα.

Το ρωσικό σχολείο "Mir"είναι μέρος της εκπαιδευτικής ένωσης "Mir” μαζί με το Ινστιτούτο ρωσικής γλώσσας"MiR".

Από το 2020 το Ινστιτούτο ρωσικής γλώσσας "Mir"είναι επίσημος εξουσιοδοτημένος φορέας των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα βάσει της συμφωνίας"UT-01" της 2/5/2020 με το εξεταστικό κέντρο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Περιοδικό «Πολυγλωσσία»

Το πρότζεκτ Περιοδικό «Πολυγλωσσία» δημιουργήθηκε με σκοπό την πληροφόρηση και την παροχή βοήθειας στους γονείς των πολύγλωσσων παιδιών.

 • Καλοκαιρινή κατασκήνωση
 • Σπαρτακιάδα
 • Εξωσχολικές δραστηριότητες
 • Ευρωπαϊκό πρότζεκτ Grundvik
 • Ανσάμπλ Σαμοβάρ
 • Καλοκαιρινή κατασκήνωση στη Γερμανία
 • Έκθεση Λόγος

Λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μας

Childrens Mir

Русская школа "Миръ" это некоммерческая организация по сохранению, изучению и распространению русского языка и культуры на территории Греции.

  Children Mir

Колокотрони 15, р-н Синтагма, Афины

2103819310
russiancenter.mir@gmail.com

Секретариат Часы работы: Понедельник - пятница 12.00 - 21.00 Суббота 11.00 - 15.00