ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 221

Από το 2020, το Ινστιτούτο Ρωσικής Γλώσσας "Mir" είναι επίσημος, εξουσιοδοτημένος φορέας των εξετάσεων της «Ρωσικής γλώσσας ως ξένης» στην Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας υπ’αριθμόν Ν UT-01 και ημερομηνία 05/02/2020 με το εξεταστικό κέντρο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης SPbU (СПбГУ).

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης είναι το πρώτο και το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ρωσίας και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των εξετάσεων των ξένων πολιτών.

Ιδρύθηκε το 1724 και θεωρείται κορυφαίο στον τομέα της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ευρώπη, όπου φοιτούν πάνω από 30 χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές, σε 19 σχολές, με 319 εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου.

Με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το άρθρο 471 της 6ης Ιουλίου 2019, το SPbU (СПбГУ) συμπεριλήφθηκε στη λίστα των εκπαιδευτικών οργανισμών που έχουν το δικαίωμα να διεξάγουν εξετάσεις της «Ρωσικής ως ξένης γλώσσας» και να εκδίδουν αναγνωρισμένο από το κράτος πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.

Οι κρατικές εξετάσεις των Ρωσικών στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται από ειδικούς του γλωσσικού κέντρου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρωσικής Γλώσσας "Mir" δύο φορές τον χρόνο.