Παιδική πιστοποίηση

Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 1114

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ; 

Οι εξετάσεις για μαθητές «Η Ρωσική γλώσσα στην καθημερινή επικοινωνία» (РЯПОШ) και οι εξετάσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Αξιολόγηση δεξιοτήτων επικοινωνίας" (ОКН) είναι σύγχρονες εξετάσειςπου αναπτύχθηκαν από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης για τα επίπεδα Α1 έως C1 για παιδιά συμπατριωτών που ζουν στο εξωτερικό και για παιδιά που μαθαίνουν την Ρωσική ως ξένη γλώσσα.

Οι εξετάσεις σχεδιάστηκαν λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του κοινού στο οποίο απευθύνονται: οι ασκήσεις περιέχουν θέματα και καταστάσεις επικοινωνίας που ενδείκνυνται για την παιδική και εφηβική ηλικία, γεγονός που καθιστά τη δοκιμασία όχι μόνο σημαντική από μεθοδολογική άποψη αλλά και ενδιαφέρουσα για τα ίδια τα παιδιά. Επιπλέον, οι εξετάσεις αναπτύσσονται με βάση το κρατικό σύστημα πιστοποίησης της Ρωσικής ως ξένης γλώσσας (TRKI) και αντιστοιχούν επίσης στο κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις ξένες γλώσσες (CEFR).

 

 ΕΠIΠΕΔΑ 

1 768x331

 Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ TORFL ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ; 

Η διεξαγωγή τέτοιων εξετάσεων και η απόκτηση πιστοποιητικού αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους μαθητές και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας για τηνεκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας και βοηθά επίσης στην προετοιμασία τους για τις εξετάσεις TRKI.

Οι παιδικές εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης στην Ρωσική γλώσσα όχι μόνο παρέχουν την ευκαιρία να εκτιμηθεί το επίπεδο επάρκειας ενός παιδιού στα ρωσικά στον τομέα της καθημερινής επικοινωνίας, αλλά και να το παρακινήσει στην προσωπική του ανάπτυξη και την περαιτέρω μελέτη της Ρωσικής γλώσσας προκειμένου να προχωρήσει σε ανώτερο επίπεδο εκμάθησης της γλώσσας. Περισσότεροι από 500 φοιτητές έχουν ήδη ελέγξει τις γνώσεις τους με τη βοήθεια αυτού του συστήματος παιδικών εξετάσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.

Η ύλη των εξετάσεων αναπτύσσεται από ειδικούς του εξεταστικού Κέντρου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, οι οποίοι εργάζονται με επιτυχία σε αυτόν τον τομέα από το 1997, με τη συμμετοχή επιστημονικών ερευνητών της έδρας «Η Ρωσική ως Ξένη Γλώσσα»η οποία μετράει περισσότερα από 65 χρόνια δραστηριοποίησης στη διδασκαλία της Ρωσικής γλώσσας και αριθμεί περισσότερους από 100 καθηγητές.

Αρκετές φορές το χρόνο, η ύλη των εξετάσεων ενημερώνεται και ανακαινίζεται, σύμφωνα με την εμπειρία συνεργατών των "Ρωσικών σχολείων" στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Νορβηγία, την Τουρκία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες και τη Δανία.


 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ 

Το κάθε επίπεδο εξετάσεων αντιστοιχεί σε κάποιο ηλικιακό εύρος, το οποίο ωστόσο είναι αυτό που συστήνεται και όχι υποχρεωτικό, καθώς αυτή η πληροφορία είναι βοηθητική για τον εκπαιδευτικό αλλά και για τον ίδιο τον μαθητή να επιλέξει το επίπεδο στο οποίο θα εξετασθεί.

time GR

Το πιστοποιητικό επάρκειας στις εξετάσεις Ρωσικής γλώσσας στον τομέα της καθημερινής επικοινωνίας για μαθητές εκδίδεται με περίοδο ισχύος 5 ετών στα επίπεδα από Α1 έως Β2 και επι 'αόριστον στο επίπεδο C1. Το πιστοποιητικό συνοδεύεται επίσης από βεβαίωση με τα αποτελέσματα τόσο στα ρωσικά όσο και σε μία γλώσσα δικής σας επιλογής μεταξύ των Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών, Ισπανικών, Ελληνικών, Γερμανικών, Κορεατικών, Κινεζικών, Ιαπωνικών, Τουρκικών και Περσικών.

child

 

 ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ   

                                                costs GR

 

 ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

ΟιεξετάσειςγιαπαιδικήπιστοποίησηπραγματοποιούνταικάθεχρόνοστοΙνστιτούτοΡωσικήςγλώσσαςΜΙΡστηδιεύθυνση: Αθήνα, 10559, μετρόΠανεπιστήμιο, Αριστείδου 9.