Οδηγίες για τούς γονείς / κηδεμόνες

Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 3352
 
  1. Η παρακολούθηση του μαθήματος από γονείς / κηδεμόνες που ενδιαφέρονται είναι δυνατή κατόπιν γραπτής αιτήσεως και συνεννόησης με την υπεύθυνη του σχολείου.
  2. Αργοπορία. Οι μαθητές πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο το αργότερο 5 λεπτά πριν την καθορισμένη έναρξη του μαθήματος. Αν αργήσετε στο μάθημα, παρακαλείσθε να προετοιμάσετε το παιδί στο χωλ και μετά να χτυπήσετε την πόρτα της τάξης ώστε να εισέλθει το παιδί με την δυνατόν λιγότερη αναστάτωση. Στην περίπτωση που η καθυστέρηση υπερβαίνει το μισό ωριαίο μάθημα, το παιδί θα εισέλθει την επόμενη ώρα.
  3. Απαραιτήτως το φαγητό και το νερό των παιδιών να είναι στην τσάντα τους. Αν κάποιοι γονείς / κηδεμόνες επιθυμούν να δώσουν νερό και φαγητό στο παιδί κατά την διάρκεια του μαθήματος, θα πρέπει να απευθυνθούν στον/στην υπεύθυνο/η του ορόφου/σχολείου.
  4. Αν επιθυμείτε να πάρετε το παιδί σας πρίν την λήξη του μαθήματος, θα πρέπει απαραιτήτως να απευθυνθείτε στον/στην υπεύθυνο/η του ορόφου/σχολείου.
  5. Τα απαραίτητα. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα (βιβλία, τετράδια, κλπ) σε κάθε μάθημα.
  6. Βιβλία. Οι γονείς / κηδεμόνες θα πρέπει απαραίτητα να εφοδιάσουν τα παιδιά με όλα τα βιβλία και φωτοτυπίες βιβλίων. Σε περίπτωση δυσκολίας, να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του σχολείου.
  7. Ντνιεβνίκ – γονείς / κηδεμόνες. Είναι απαραίτητο οι γονείς / κηδεμόνες να εφοδιαστούν με ένα ‘ντνιεβνίκ’ (εβδομαδιαίο ημερολόγιο), το οποίο τα παιδιά θα έχουν πάντα στην τσάντα τους. Οι γονείς / κηδεμόνες θα πρέπει να το ελέγχουν τακτικά για βαθμολογία, παρατηρήσεις, σχόλια δασκάλων, πρόγραμμα μαθημάτων, κλπ. Καθώς όλες οι σημαντικές  πληροφορίες μεταδίδονται από τους δασκάλους στους γονείς / κηδεμόνες αποκλειστικά μέσω του ‘ντνιεβνίκ’.
  8. Πρόγραμμα και ενημέρωση. Οι γονείς / κηδεμόνες θα πρέπει να είναι ενήμεροι του ημερολογίου των εκδηλώσεων, των εορτών, των σεμιναρίων και της συμμετοχής του σε διάφορα πρότζεκτ τα οποία θα αναφέρονται έγκαιρα στο ντνιεβνίκ του κάθε παιδιού. Σχετικές ειδοποιήσεις θα αναρτώνται για την πληροφόρηση των γονέων / κηδεμόνων και στον πίνακα πληροφοριών στην είσοδο του σχολείου. Συνεπώς οι γονείς / κηδεμόνες πρέπει απαραίτητα να ενημερώνονται για τα προαναφερθέντα κάθε εβδομάδα. Το σχολείο δεν φέρει ευθύνη για μη πληροφόρηση των γονέων / κηδεμόνων εφόσον η πληροφορία είχε αναγραφεί στο ντνιεβνίκ ή και αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων εκ των προτέρων.
  9. Καθαριότητα – ζημιές. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν τις τάξεις και τους χώρους του σχολείου καθαρούς. Σε περίπτωση που το παιδί προκάλεσε κάποια βλάβη στην σχολική ιδιοκτησία, οι γονείς / κηδεμόνες πρέπει να καλύπτουν το κόστος της επισκευής ή αντικατάστασης.
  10. Αναχώρηση άνευ συνοδού. Το σχολείο δεν φέρει ευθύνη για τα παιδιά γυμνασίου/λυκείου (άνω των 13 ετών) τα οποία δύνανται να αποχωρούν από το σχολείο μόνα τους (χωρίς συνοδό).
  11. Απωλεσθέντα Το σχολείο δεν φέρει ευθύνη για πράγματα (προσωπικά είδη, ρούχα, κλπ) που έχουν ξεχασθεί στο σχολείο.
  12. Υγεία. Οι γονείς / κηδεμόνες να ενημερώσουν το σχολείο για τυχόν προβλήματα υγείας του παιδιού (αλλεργίες, κλπ).Αν το παιδί σας είναι άρρωστο ή αδιάθετο να παραμένει στο σπίτι ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες επιπτώσεις στα υπόλοιπα παιδιά.
  13. Μη ολοκλήρωση σπουδαστικού προγράμματος. Στην περίπτωση που το παιδί δεν ολοκληρώσει το σπουδαστικό πρόγραμμα της χρονιάς (απουσία 2 μήνες και πάνω) και δεν συμμετάσχει στο τελικό τεστ, δεν θα παραλάβει την βεβαίωση συμμετοχής στο τεστ καθώς και το δίπλωμα αποφοίτησης της συγκεκριμένης σχολικής χρονιάς. Σε αυτή την περίπτωση, για την συμμετοχή του παιδιού στο σπουδαστικό πρόγραμμα της επόμενης τάξης θα απαιτηθεί η επιτυχής συμμετοχή του σε ειδικές εξετάσεις.
  14. Κίνητρο. Συστήνουμε στους γονείς / κηδεμόνες να μην παραλείπουν να στέλνουν τα παιδιά στις εκδηλώσεις του σχολείου σαν πρόσθετο κίνητρο στην εκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας.